Serres en oranjeries in hout, aluminium én staal!

Serre- en verandabouw | dealers | Miniflat Nederland

Stap voor Stap

Serre aanbouwen kosten – uitbouwen woning

Van droom tot realisatie

Het uitbouwen van uw woning: hoe begint u eraan? U wil een serre op maat maar weet niet of u alu, staal of hout verkiest? En wat zal een serre aanbouwen dan gaan kosten? Stop uw droomproject niet in de koelkast. Volg ons stappenplan en maak van uw droom een realiteit.

Stap 1 - Het idee


 U denkt aan meer contact met uw tuin U hebt een mooi huis waar u graag in woont, maar u wilt het nog dat tikkeltje meer geven. U verlangt naar meer ruimte, meer lichtinval. Kortom, een extra kamer waar u elk seizoen van uw tuin kunt genieten. De uitbreiding die u zoekt, zou wel eens een serre kunnen zijn.

Stap 2 - Informatie verzamelen


 Een handig boek over tuinkamers Nu het idee van uw droomserre rijpt, begint u met het opzoeken van informatie. U verzamelt brochures en koopt misschien ook wel een aantal boeken over serres. U doorzoekt het internet en ontdekt de site van Miniflat. Daar bekijkt u onze producten en referenties en besluit om met Miniflat contact op te nemen.

Stap 3 - Een afspraak met miniflat


 U maakt een afspraak met een van onze dealers Uw plannen worden concreter, maar er blijven toch nog veel vragen over zoals: is ons idee technisch haalbaar, wat is het juiste ontwerp, welk materiaal moeten we kiezen, is er een vergunning nodig, etc... .

U kan met al deze vragen terecht bij een van onze adviseurs. Die brengt graag een bezoekje bij u thuis en bekijkt dan ook ineens wat de mogelijkheden voor uw specifieke woning zijn.

Stap 4 - Het ontwerp


 het ontwerp van uw serre of veranda Nadat de adviseur uw ideeën en wensen in kaart heeft gebracht, kan ons ontwerpteam daarmee aan de slag. Wij tekenen voor u de ideale serre op maat die realiseerbaar is binnen uw budget en waarin u uw ideeën volledig herkent.

Stap 5 - De aankoop van uw veranda


 Uw droom wordt werkelijkheid! Het besluit wordt genomen. Uw droom wordt werkelijkheid. Als eerste worden de gemaakte afspraken in een koop-, aannemingsovereenkomst vastgelegd. In dit document staat nauwkeurig omschreven welke werkzaamheden wij of onze onderaannemers tegen welke prijs voor u zullen gaan verrichten. Goede afspraken zijn voor ons erg belangrijk voor een vlotte samenwerking.

Stap 6 - De vergunning


 Het ministerie van VROM geeft info over vergunningenIs de serre minder dan 2,5 meter diep? En wordt hij aan de achterkant van de woning gebouwd? Dan is er alvast geen vergunning nodig! Meer informatie over de bouwregelgeving vindt u op de website van de Rijksoverheid of vraag het gewoon aan een Miniflatadviseur.

Stap 7 - De opmeting


 Onze dealer meet alles haarfijn uitNa het bekomen van de vergunning komt onze commerciële medewerker nogmaals ter plaatse samen met uw werfleider. Deze technisch onderlegde collega wordt uw centraal aanspreekpunt voor de verdere opvolging van uw dossier.

Dit is ook een van de laatste mogelijkheden om nog wijzigingen door te voeren.

Stap 8 - De fabricage van het maatwerk


 MaatwerkNu kunnen de werkzaamheden van start gaan. In de werkplaats van Miniflat België wordt uw serre exact op maat geconstrueerd en voorgemonteerd. Een normale levertijd bedraagt rond de 16 werkweken na de definitieve opmeting.

Stap 9 - De realisatie van uw droomserre


 De werkelijkheid kan nog mooier zijn dan uw droomMet de oplevering van de serre is de uitbreiding van uw woning een feit. U kan nu volop genieten van de extra ruimte, het vele licht en het zicht op uw tuin. Dag in dag uit zal u gebruik maken van uw serre en u zult ervaren dat de werkelijkheid nog mooier is dan uw droom.

Contacteer ons gerust als u nog meer vragen hebt.