Serres en oranjeries in hout, aluminium én staal!

Serre- en verandabouw | dealers | Miniflat Nederland

Licht op groen voor led-plafonds

Het moederbedrijf van Miniflat Nederland (Miniflat nv in het Belgische Beverlo) bouwde als eerste onderneming bij onze zuiderburen een serredak met led-verlichting. De ledjes van het model dat op Batibouw waren te bewonderen, zitten feilloos verwerkt in vier stevige, matglazen panelen. De nakomertjes van de gloeilamp zijn klein, bijna onverslijtbaar en zeer energiezuinig. En daar is het Miniflat nv dus om te doen!

Miniflat nv pakte op Batibouw 2008 ook al uit met een energiebesparende primeur: er kwam toen een veranda, die dankzij ingebouwde zonnecellen zelf energie produceert. Miniflat zet nu met de voorstelling van het led-plafond opnieuw een eerste ecologische stap op de Belgische veranda-markt.

De ledjes bovenaan de Miniflat-stand op Batibouw vormen in het donker een sfeervolle, feeërieke  sterrenhemel. “Ze kunnen voor de vergaderruimte van ondernemingen ook in de vorm van het bedrijfslogo worden geplaatst”, vertelt Bert Dierick van Miniflat nv. “En dat kan ook in een variatie van de kleuren rood, groen en blauw.”

De ledjes in het plafond van Miniflat stralen geen hard licht uit. “Je kan er inderdaad nauwelijks een krant onder lezen”, aldus Bert Dierick. “Maar dat is ook niet echt de bedoeling van dit concept. We dachten er in de eerste plaats aan om voor een aangename, gezellige achtergrondverlichting te zorgen. Dat is ons gelukt. En het verschil zal nauwelijks merkbaar zijn op de elektriciteitsfactuur – gewoon omdat de ledjes verrassend weinig energie verbruiken.”

Terug naar de nieuwsberichten